Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от пилешко и дроб

Пастет от пилешко и дроб

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Пастет от пилешко и дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 160 г
  • пилешко месо - 140 г печено
  • галета - 60 г
  • яйца - 2 маломерни
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сос уорчестър
  • магданоз
  • сол
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе черния дроб и изпеченото пилешко месо с месомелачка, поне два пъти или накълцваме на много ситно в блендер.

Добавяме подправките, разбитите яйца, галетата и прясното мляко и оставяме поне 40 минути в хладилник за да се усвоят ароматите.

Готовата смес изсипваме в предварително намазнена форма и печем около 45 минути в слабозагрята фурна - на около 140 градуса.

Оставяме готовия пастет да се охлади във формата, обръщаме го върху подходяща чиния за сервиране и поднасяме с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: