Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от дроб от треска

Пастет от дроб от треска

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пастет от дроб от треска
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Този домашен пастет е в сърцето на всяка филия"

Необходими Продукти

  • треска - 250 г само дроб, консерва (може и пушен)
  • хляб - 4 филийки
  • лук - 2 стръка пресен, само бялата част
  • лимон - 2 бр. сока
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийките хляб във вода за 15 минути, след това ги изстискайте хубаво от течността.

Сипете в каната на блендер съдържанието на консервата от дроб, бялата част на пресния лук и половината от лимоновия сок. Пуснете да се смелят, докато придобият кремообразна текстура.

Добавете хляб и отново пуснете хубаво да се смели всичко за няколко секунди.

Налейте зехтина, като в зависимост от възможностите на уреда ви, ако има отвор през него, сипвайте мазнината на тънка струйка, докато сте включили на бавна скорост. Налейте и останалия лимонов сок по същия начин.

Подправете пастета с черен пипер и сол, ако е необходимо. Ако ползвате пушен дроб от треска той обикновено е осолен, така че в този случай не добавяйте допълнително.

Можете да поднесете на момента в кремообразен вид или да сложите в кутийки и оставите да се стегне в хладилник.

Този пастет от риба е уникално ароматен и вкусен, и може да заеме почетно място на вашата трапеза при изискани поводи. Както всички рецепти с риба треска.

Добър апетит с Пастет от дроб от треска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Birgul
Birgul
Много хубава рецепта!
08.06.2020 12:38
1
1
Покажи всички подкоментари