Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от пилешки дроб

Пастет от пилешки дроб

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пастет от пилешки дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 250 г
  • хляб - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • магданоз - 3 с.л.
  • мащерка - 1/2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • бренди - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си 6 малки терини или готови форми да печене. Измийте и подсушете пилешките дробчета. Нарежете хляба на кубчета, поставете го в дълбок съд и го залейте с прясното мляко.

Затоплете дълбока купа или друг съд, подходящ за готвене в микровълнова фурна. Добавете по малко зехтин, пилешки дробчета и ситно нарязан лук. Сложете в микровълновата и гответе около 2 минути на пълна мощност.

Прехвърлете дробчетата в блендер, добавете хляба с прясното мляко, магданоза, мащерката, яйчения жълтък, брендито, сол и черен пипер на вкус и пасирайте до получаването на хомогенна маса.

Прехвърлете сместа обратно в терините, покрийте с домакинска хартия за печене и ги пуснете около 7-8 минути на пълна мощност.

Добре е по време на готвенето поне веднъж да ги прередите, за да се сготвят равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: