Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пастет»Пастет от дроб по шведски

Пастет от дроб по шведски

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Пастет от дроб по шведски
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Смесването на черен дроб с аншоа и мед може да изглежда странно, но за Швеция това ястие е типично - вкусен дроб по шведски."

Необходими Продукти

  • пелешки дробчета - 1/2 кг или телешки
  • лук - 2 бр.
  • краве масло - 20 г
  • мед - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • аншоа - 1 - 2 филета солена
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесването на черен дроб с аншоа и мед може да изглежда странно, но за Швеция това ястие е типично. Обикновено се сервира там през зимата, когато времето е студено.

Запържете лука в маслото до златисто за около 5 минути.

Добавете меда, джинджифила, солената аншоа и ябълковия оцет и гответе още 5 минути.

Добавете черния дроб и гответе на умерен огън около 20 минути.

Свалете от огъня и охладете.

Поставете цялата смес в блендер, добавете млякото, малко сол и черен пипер на вкус и пасирайте вкусния пастет, докато сместа стане гладка.

Сервирайте дроба по шведски топъл или охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: