Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен пастет от гъши дроб

Домашен пастет от гъши дроб

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Домашен пастет от гъши дроб
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Съмняваме се да сте опитвали по-вкусен пастет от гъши дроб"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 1 кг
  • краве масло - 750 г
  • чесън - 5 скилидки
  • коняк - 5 ч.л.
  • лук - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си разтапяме маслото, добавяме нарязания на ситно лук и готвим около минута, като бъркаме непрекъснато.

Добавяме сухите подправки и почистения гъши дроб. Готвим около 4-5 минути.

След това добавяме дробчетата в блендера, добавяме коняка и блендираме до желаната гладкост на вкусния пастет.

Прехвърляме домашния пастет от гъши дроб в съд и оставяме в хладилника да се охлади за 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: