Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени кюфтета с корнфлейкс

Печени кюфтета с корнфлейкс

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печени кюфтета с корнфлейкс
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"По-различни печени кюфтенца с корнфлейкс, които се услаждат на всеки, който ги опита"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух
  • пармезан - 30 г настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • индийско орехче - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • корнфлейкс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете каймата, добавете едно яйце, пресована скилидка чесън, 30 г настърган пармезан, накиснатия във вода, натрошен и изстискан хляб.

Овкусете сместа за кюфтетата с щипка черен пипер и щипка индийско орехче.

Омесете добре продуктите и оставете за час, за да се овкуси добре каймата. Застелете с парче хартия за печене тавичка.

Намаслете леко със зехтин. С намаслени ръце направете малки кюфтенца, които оваляйте в натрошен корнфлейкс.

Наредете ги в тавичката. Полейте всяко кюфте с 1 с.л. зехтин.

Изпечете на 170°C в предварително загрята фурна за около 35 мин.

Поднесете печените кюфтета с корнфлейкс с доматен или млечно-чеснов сос.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: