Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Костур в сладко-кисел сос

Костур в сладко-кисел сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Костур в сладко-кисел сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
09/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"За всички почитатели на рибните деликатеси предлагаме тази разкошна рецепта за костур в сладко-кисел сос"

Необходими Продукти

  • костур - 450 г филе
  • зехтин - 3 с.л.
  • естрагон - 2 щипки, сушен
  • доматено пюре - 8 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков
  • нишесте - 1 с.л.
  • рибен бульон - около 150 мл
  • чесън на прах - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филетата от костур, като премахнете останали костици и кожата. Нарежете на едри парчета и запечатайте на тиган с малко зехтин и сол. Важно е тиганът да е с незалепващо покритие и повърхността му да е цялостно намазнена, за да не залепне крехката риба.

Извадете парченцата костур и в същият тиган сипете останалия зехтин, доматеното пюре, оцета, захарта, сол, щипка естрагон, чесън и черен пипер. Когато покъкри 2-3 минути на умерен огън, налейте бульона с разтвореното в него нишесте. За повече сос можете да сложите повече бульон с нишесте.

Бъркайте, докато леко се сгъсти, и сложете вътре парчетата риба, за да се сготвят напълно - в зависимост от дебелината - от 3 до 5 минути на слаб до умерен огън.

Сервирайте приготвената риба на тиган топла, леко поръсено със още естрагон. Не слагайте прекомерно количество от подправката, защото е силно ароматна и ще засенчи деликатния вкус на костура.

Този костур в сладко-кисел сос е лесно и много вкусно рибно ястие, което ни предоставя интересни контрасти и много наслада.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: