Начин на приготвяне
Почистете филетата от костур, като премахнете останали костици и кожата. Нарежете на едри парчета и запечатайте на тиган с малко зехтин и сол. Важно е тиганът да е с незалепващо покритие и повърхността му да е цялостно намазнена, за да не залепне крехката риба.
Извадете парченцата костур и в същият тиган сипете останалия зехтин, доматеното пюре, оцета, захарта, сол, щипка естрагон, чесън и черен пипер. Когато покъкри 2-3 минути на умерен огън, налейте бульона с разтвореното в него нишесте. За повече сос можете да сложите повече бульон с нишесте.
Бъркайте, докато леко се сгъсти, и сложете вътре парчетата риба, за да се сготвят напълно - в зависимост от дебелината - от 3 до 5 минути на слаб до умерен огън.
Сервирайте приготвената риба на тиган топла, леко поръсено със още естрагон. Не слагайте прекомерно количество от подправката, защото е силно ароматна и ще засенчи деликатния вкус на костура.
Този костур в сладко-кисел сос е лесно и много вкусно рибно ястие, което ни предоставя интересни контрасти и много наслада.
Добър апетит!