Начин на приготвяне
Запържваме от всички страни нарязаното пиле в сгорещената мазнина и прибавете скълцания лук, счукан чесън. Бъркайте пърженото пиле за няколко минути и добавете в съда нарязаните чушките и царевичките, след което гответе още 3-4 минути.
За соса разбъркайте заедно в купичка соевия сос, оцета, захарта, кетчупа и царевичното брашно.
Добавете в съда на котлона настъргания джинджифил и отцедения ананас, разбъркайте леко и веднага добавете соса. Объркайте отново.
Отделно смесете отцедения от консервата ананас сок с вода или малко бульон - целта е да получите 300 мл течност, която се излива в ястието.
Сложете капака на съда и оставете да къкри за около 10 минути. Периодично разбърквайте, а при нужда добавете още малко доматено пюре, ако ястието ви се струва бледо.
Пилето в сладко-кисел сос поднесете с гарнитура от сварен ориз.
Коментари