Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле в сладко-кисел сос

Пиле в сладко-кисел сос

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Пиле в сладко-кисел сос
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Едно от най-приготвяните ястия от китайската кухня - насладете му се и вие"

Необходими Продукти

  • олио - 4 с.л.
  • пилешки гърди - 400 г без кожа
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки скилидки
  • червена чушка - 1 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • бейби царевица - 100 г от консерва
  • кетчуп - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л. светъл
  • захар - 2 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • джинджифил - около 2 см парче пресен
  • ананас - 200 г от консерва, на парчета
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме от всички страни нарязаното пиле в сгорещената мазнина и прибавете скълцания лук, счукан чесън. Бъркайте пърженото пиле за няколко минути и добавете в съда нарязаните чушките и царевичките, след което гответе още 3-4 минути.

За соса разбъркайте заедно в купичка соевия сос, оцета, захарта, кетчупа и царевичното брашно.

Добавете в съда на котлона настъргания джинджифил и отцедения ананас, разбъркайте леко и веднага добавете соса. Объркайте отново.

Отделно смесете отцедения от консервата ананас сок с вода или малко бульон - целта е да получите 300 мл течност, която се излива в ястието.

Сложете капака на съда и оставете да къкри за около 10 минути. Периодично разбърквайте, а при нужда добавете още малко доматено пюре, ако ястието ви се струва бледо.

Пилето в сладко-кисел сос поднесете с гарнитура от сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sunny Petkova
Sunny Petkova
Здравейте. Сладко-киселия сос е страхотен! Много благодаря!!!!
08.08.2023 21:28