Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Домашен хумус от червено цвекло и розмарин

Домашен хумус от червено цвекло и розмарин

ХрисНХрисН
Чирак
74842
Домашен хумус от червено цвекло и розмарин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"Вариациите за хумус са много, но днес ви отправяме едно наистина вкусно предложение с цвекло и розмарин"

Необходими Продукти

  • нахут - 100 г
  • червено цвекло - 100 г сварено
  • кимион - 1 ч.л.
  • лимони - 1/2 сок от един плод
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • розмарин - 2 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • черен кимион - кълнове и семена за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер накиснете нахута в студена вода. Това ще ви гарантира по-бързото му сваряване.

Първата стъпка към домашния хумус е да се свари нахута. На средна сила на котлона се вари е леко подсолена вода. Това ще ви отнеме поне час.

Разбира се, ако не разполагате в това време, може да използвате и предварително сварен и консервиран нахут.

Червеното цвекло се обелва и се нарязва на парчета. Слага се във вряла вода и се оставя да поври, докато не омекне.

В купата поставяме вече сварени нахут и цвекло. Подправяме с подправките, добавяме и сока на половин лимон.

Доливаме половин чаша вода и пасирате домашен хумус от червено цвекло и розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка: