Начин на приготвяне
Картофите се измиват добре, надупчват се с вилица, намазваме със зехтин и сол.
Всеки картоф се завиват с парче алуминиево фолио, като пакетче. Нареждат се в тава, печем в загрята фурна 200°C около 1 час.
Изваждат се, отваряме фолиото и с нож се издълбават, като дъното се оставя цяло.
Приготвя се плънка за нашите пълнени картофи от нарязаните бекон, шунка, настърган кашкавал и натрошено сирене.
Добавя се яйцето и овкусяваме с подправки.
Разбърква се плънката за пълнените картофи, на дъното на всеки картоф се поставя парче масло, после пълним с лъжичка и запичаме във фурната за 20 минути, да стегне плънката.
Сервираме картоф с гарнитура от краставица, пресен чесън против коронавирус и тараторче.
Много са вкусни тези пълнени картофи с бекон, шунка и сирена, чудесна лека вечеря!