Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с бекон, шунка и сирена

Пълнени картофи с бекон, шунка и сирена

Пълнени картофи с бекон, шунка и сирена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Толкова вкусни, че не ни останаха думи да ги опишем тези пълнени картофи"

Необходими Продукти

  • червени картофи - 4 бр. едри
  • масло - по 1 бучка на картоф
  • сол
  • зехтин
  • плънка
  • бекон - 60 г
  • шунка - 60 г
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 60 г натрошено
  • риган
  • чубрица
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр. голямо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре, надупчват се с вилица, намазваме със зехтин и сол.

Всеки картоф се завиват с парче алуминиево фолио, като пакетче. Нареждат се в тава, печем в загрята фурна 200°C около 1 час.

Изваждат се, отваряме фолиото и с нож се издълбават, като дъното се оставя цяло.

Приготвя се плънка за нашите пълнени картофи от нарязаните бекон, шунка, настърган кашкавал и натрошено сирене.

Добавя се яйцето и овкусяваме с подправки.

Разбърква се плънката за пълнените картофи, на дъното на всеки картоф се поставя парче масло, после пълним с лъжичка и запичаме във фурната за 20 минути, да стегне плънката.

Сервираме картоф с гарнитура от краставица, пресен чесън против коронавирус и тараторче.

Много са вкусни тези пълнени картофи с бекон, шунка и сирена, чудесна лека вечеря!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: