Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пълнени картофи с шунка и кашкавал

Пълнени картофи с шунка и кашкавал

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Пълнени картофи с шунка и кашкавал
Снимка: Потребител#165452
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Веднъж опитали пълнени картофи с шунка и кашкавал, няма и да си помислите да ги готвите по друг начин"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. големи
  • шунка - 300 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 20 г
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре без да се белят, надупчват се с вилица и се намазват с олиото. Всеки картоф се завива с фолио, след което се пекат във фурна на 200 градуса за 1 час до готовност.

Когато са готови, от горната страна се издълбават внимателно с лъжица, така че да се оформи купичка. Във всеки издълбан картоф се поставя парченце масло.

Шунката се нарязва на ситно, смесва се с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбитото яйце. Добавят се подправките и се разбърква добре. С тази смес се пълнят издълбаните картофи.

Напълнените картофи се подреждат в тавичка, може и директно върху разгънатото фолио и се запичат за 20 минути на 180 градуса.

Изпечените пълнени картофи се сервират топли. Може да се залеят с кисело мляко или друг сос по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Вкусни и ароматни картофки.
03.01.2020 17:38
1
Надежда Аврамова
Надежда Аврамова
Какво правите с издълбаното от картофите?
23.02.2019 22:59
1
Покажи всички подкоментари