Начин на приготвяне
Измийте картофите и ги сложете да се варят за около 10 минути, колкото само леко да омекнат. Охладете ги и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им и я изпържете в олио, като овкусите със сол и черен пипер.
Смесете разбитите яйца с натрошеното сирене и по-голямата част от шунката, нарязана ситно. Добавете изпържените картофи и накълцан пресен лук и едно клонче риган - без стеблото.
Напълнете картофите и ги подредете в подходяща тава. Долейте 1 пръст вода и сложете да се пекат до готовност. Извадете, покрийте всеки картоф в парче ементал или кашкавал, поръсете с още малко ситно скълцана шунка, останалия риган и запечете, докато кашкавалът се разтече.
Поднесете в порция по 2 половинки картофи, поръсени с малко зелен лук и гарнитура по избор.