Начин на приготвяне
Картофите се измиват, подсушават се и се завиват поотделно в алуминиево фолио. Слагат се във предварително загрята на 200 градуса около 1 час, като времето за печене зависи от размера на картофите.
След това картофите се изваждат, отрязва им се капаче и се издълбават внимателно с лъжица.
Издълбаната част от картофите се прехвърля в купа, добавят се ситно нарязаните краставички и зелената чушка, нарязаните на кубчета шунка и топено сирене, майонезата, сол, черен пипер на вкус и всичко се разбърква.
С получената плънка се пълнят картофите, поръсват се с червения пипер, слагат се капачетата и се връщат във фурната за 20-25 минути.
Готовите пълнени картофки се изваждат, поднасят се върху канапе от свежа сезонна салата, поливат се с загрятото на тиган масло и наситнен магданоз.
Пълнените Картофи с Шунка и Топено Сирене са много вкусни!