Яхния от пилешко с грах

11/03/2020
"Яхния от пилешко с грах - гозба от едно време, която обожаваме и днес "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 034
  • Преглеждания за месеца340
  • Преглеждания за седмицата54
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешки бутчета в тенджера, отцедени се почистват от кожата и се накъсват на едри парчета.

Бульонът се прецежда и запазва.

В нова тенджерка се загрява олио, задушава се лук, нарязан на ситно, морков на кубчета, добавя се пилешко месо и след минута сипваме нарязани домати от консерва.

Прибавя се червен пипер, разбъркваме и наливаме бульона.

Овкусява се вкусната яхния с подправките.

Когато заври, се прибавя замразен грах и оставяме да се готви, докато омекне.

Накрая се прибавя кашичка от разбито брашно с малко вода и след като поври пилето с грах 2-3 минути, е готово.

Чудесна яхния от пилешко с грах!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар