Начин на приготвяне
Разбиваме сладкарската сметана, заквасената сметана разбиваме със захарта.
В купа слагаме сметаните, маскарпонето и ликьора и разбъркваме всичко до получаването на гладък крем.
Топваме за кратко бишкоти в плодовия сок и ги редим на дъното на форма с диаметър 20 см.
Отгоре слагаме от крема с маскарпоне, следва отново ред бишкоти-крем, бишкоти и завършваме с крем.
Слагаме тортата с бишкоти и крем в хладилник, докато се стегне.
Тортата се вади от формата и се измазва с крем. Отстрани на готовата торта с бишкоти се редят още бишкоти, отгоре се украсява с нарязани плодове. По желание те могат да се намажат с желатин, приготвен на водна баня.
Бърза бишкотена торта с маскарпоне е готова да бъде поднесена!
Коментари