Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена торта с ананас и маскарпоне

Бишкотена торта с ананас и маскарпоне

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бишкотена торта с ананас и маскарпоне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 500 г
  • извара - 300 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сметана - 400 г
  • захар - 400 г
  • ванилия - 2 бр.
  • бишкоти - 400 г
  • ананас - 400 г от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се претрива през сито. Добавя се маскарпонето, три четвърти от захарта и две трети от сметаната. При непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко и ванилията.

Ананасът се отцежда от сока на консервата, нарязва се на малки парченца и половината се добавя в крема. Останалата сметана се разбива с останалата захар.

В ринг за торта се слагат два сантиметра крем. Отгоре се реди ред бишкоти, покрива се с крем и се редят отново бишкоти.

След като се нареди последният ред бишкоти, тортата се покрива с бита сметана и се украсява с останалите парченца ананас. Оставя се за 3 часа в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: