Начин на приготвяне
Приготвяме крема, като за целта разбиваме сметаната с миксер на висока скорост. Добавете маскарпонето и продължаваме да бъркаме. Прибавят охладения бял шоколад, който предварително сме разтопили на водна баня.
За да приготвим шоколадовия ганаш трябва да разтопим на водна баня шоколада (черен или млечен) заедно със сметана, която не трябва да е разбита предварително. След като станем готови и с двата крема, започваме да сглобяваме тортата в подходяща форма с ринг (моята форма е 26 см).
Сглобяването на тортата изисква спазването на определен ред - бишкоти (потопени за секунда в кафето); крем; шоколадов ганаш; пак крем; бишкоти; крем; шоколадов ганаш; крем; бишкоти и крем.
Тортата се оставя в хладилник за няколко часа, или ако сте търпеливи за цяла нощ, след което се изважда, маха се рингът, подреждат се бишкоти (без да се топят предварително в кафе) отстрани като оградка и отгоре се поръсва с натрошени бишкоти.
Може да я вържете с украсителна панделка за по-голям ефект да впечатлите човека, за когото я правите, както направих аз за рождения ден на моя съпруг, остана очарован. Тортата е много лека и не натъртва изобщо издържа цяла седмица в хладилник.
Коментари