Начин на приготвяне
Включваме фурната на 200°C.
В купа чукваме яйцата слагаме захарта, мекото масло, настърганата кора от 1 лимон, брашното и бакпулвера.
Замесваме средно твърдо тесто, което да не лепи по ръцете.
Върху хартия за печене разточваме правоъгълна кора, която не трябва да е много тънка - около 0.5 см дебела.
Разделяме я мислено по дължина на 3 части.
Мажем средната с домашния мармалад от сини сливи, загъваме единия край отгоре, да покрие мармалада, и отново мажем с мармалад, загъваме отгоре и с другия край.
Поръсваме сладкиша със сладко обилно със захар и слагаме тавата във фурната на най-долното ниво.
Печем икономичния сладкиш, докато краищата порозовеят, и преместваме тавата на средното ниво и допичаме.
След като извадим сладкиша с мармалад с налични продукти от фурната, го завиваме с алуминиево фолио, за да омекне.