Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ябълков сладкиш с мармалад

Ябълков сладкиш с мармалад

IvankaIvanka
Новак
252423
Ябълков сладкиш с мармалад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12
"Сърце не ни дава да разрежем ябълковия сладкиш, но стомахът се обажда доста настоятелно"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мармалад - 1ч.ч.
  • ябълки - 5 - 6 бр.
  • захар - 1 3/4 ч.ч.
  • масло 125 гр.
  • сода - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. (хладка)
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме гъсто тесто, като към брашното постепенно прибавяме с разбъркване разбитите яйца с 1 2/4 ч.ч. захар, предварително разтопеното и изстинало масло, разтворените в 1/2 ч.ч. хладка вода лимонена киселина и сода бикарбонат.

Разстиламе тестото в омазнена или покрита с готварска хартия тавичка.

Намазваме внимателно мармалада върху тестото.

Обелваме, почистваме и нарязваме ябълките на кръгчета. Нареждаме ги като керемидки върху мармалада. Поръсваме със смес от останалата захар и канелата.

Печем сладкишът в умерена фурна за около 30-40 мин.

Готовият сладкиш оставяме да изстине и го поднасяме поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: