Начин на приготвяне
Приготвяме гъсто тесто, като към брашното постепенно прибавяме с разбъркване разбитите яйца с 1 2/4 ч.ч. захар, предварително разтопеното и изстинало масло, разтворените в 1/2 ч.ч. хладка вода лимонена киселина и сода бикарбонат.
Разстиламе тестото в омазнена или покрита с готварска хартия тавичка.
Намазваме внимателно мармалада върху тестото.
Обелваме, почистваме и нарязваме ябълките на кръгчета. Нареждаме ги като керемидки върху мармалада. Поръсваме със смес от останалата захар и канелата.
Печем сладкишът в умерена фурна за около 30-40 мин.
Готовият сладкиш оставяме да изстине и го поднасяме поръсен с пудра захар.