Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Маслен сладкиш с мармалад

Маслен сладкиш с мармалад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Маслен сладкиш с мармалад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8-10 парчета
"Днес ще ви представим един по-различен домашен маслен сладкиш със сладко по избор"

Необходими Продукти

  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • масло - 3 с.л. пълни, неразтопено
  • сода - 1 ч.л. пълна, амонячна
  • брашно
  • мармалад - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото оставете в съд на стайна температура да се отпусне. Разбийте маслото със захарта продължително време, докато се получи пухкав крем. Добавете 1 по 1 яйцата, содата, която предварително сме разтворили в 1 к.ч. топла вода. Накрая объркайте с толкова брашно, че да се получи възмеко тесто.

3/4 от тестото разстелете в подмазнена тавичка. Отгоре намажете обилно с мармалада, чиито аромат може да подсилите с 2 ванилии, 1 с.л. ром или коняк.

Останалото тесто разстелете така отгоре или може да го объркате с още брашно до получаване на доста по-твърдо тесто. Настържете го върху мармалада, леко притиснете и сложете сладкиша да се изпече в умерено загряна фурна. Поднесете масления сладкиш с мармалад поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубава идея за вкусен десерт и с достъпни продукти, захарта сигурно е пудра за да се получи пухкав крем като се разбие с маслото
30.01.2016 08:41
ЛИЗИ
ЛИЗИ
Неразтопеното масло и захарта (обикновенна не пудра)ми отнеха 30 мин бъркане с миксера и пак не ми се получи пухкав крем ,а по-скоро като трохи.Да не би захарта да е пудра?И тази част "Настържете го върху мармалада" ,кое се настъргва?Благодаря предварително:)
19.02.2014 15:10
1
А
А
Сладкиша стана страхотен.Благодаря за рецептата;)
16.11.2013 21:30
5
Цецка
Цецка
толкова брашно за меко тесто,а за отгоре се прибавя още брашно или на трохи го слагате или по ваше съображение,какво толкова......а и от големината на яйцата зависи колко б-но ще поеме сладкиша е супер
13.11.2013 17:41
1
1
Михайлова
Михайлова
Егати определението "толкова брашно, че да се получи възмеко тесто"! Толкова ли не можахте да премерите количеството и да го напишете като във всяка нормална рецепта...
13.11.2013 17:09
3
1