Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тиквички на фурна»Тимбал от тиквички с песто

Тимбал от тиквички с песто

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тимбал от тиквички с песто
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Гарантираме доброто първо впечатление с този Тимбал от тиквички с песто"

Необходими Продукти

  • тиквички - около 650 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • песто россо - 2 с.л. или на вкус
  • кашкавал - 180 г много мек, тип прясна скаморца
  • грана падано - 30 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичката нарежете на тънки надлъжни ленти с дължина около 10-11 см. За целта използвам уред за фино рязане, тъй като човешката ръка не е толкова прецизна, за да направи резените еднакви по дебелина.

Резените тиквичка запечатайте на тиган с малко зехтин и сол до лек загар от двете страни.

Вземете две малки купички с диаметър около 12 см (при мен леко стесняващи се към основата). Във всяко от съдчетата поставете парче прозрачно фолио, така че да прилепва и част от него да стърчи отвън.

Лентите от тиквички подредете, като съвсем малко се застъпват една друга и се оставя също част от тях, да си излиза извън купичката. Тъй като на тънки може да ги направите и на два пласта.

Изрежете кашкавала или мекото сирене на кръгче с диаметър малко по- малък от този на основата на съда. Поставете във всяка купичка от сиренето и отгоре лъжица червено песто (Песто россо). Рецепти за него има в на посочените линкове, затова не съм дала допълнителна, а и не ни е нужно голямо количество.

Ако са ви останали тиквички, ги сложете върху кашкавала/сирене и прегънете навътре краищата на тези, които сме положили за основа.

Извадете всеки тимбал, издърпвайки крайчетата на фолиото и притискайки и дооформяйки го.

Загрейте фурната до 200 градуса. В тавичка поставете двата тимбала, премахвайки фолиото от тях. Поръсете с малко едро рендосано сирене Грана Падано и печете, докато се разтопи и образува лека коричка. Сиренето отвътре също ще омекне и стане разкошно.

Когато извадите от фурната тимбала от тиквички с песто, поръсете с останалото Грана Падано, украсете със свеж босилек и по желание още от пестото.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: