Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукова салата»Зеленчукови спагети от тиквички с песто

Зеленчукови спагети от тиквички с песто

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Зеленчукови спагети от тиквички с песто
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Ако обичате паста, но сте на диета, ние знаем един супер вариант за зеленчукови спагети"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - за поръсване
  • босилек - 2 - 3 стръкчета, пресен
  • сол - на вкус
  • чери домати - 3 бр.
  • За лешниковото песто
  • лешници - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 - 7 скилидки /на вкус/
  • зехтин - 3 с.л.
  • сусамово олио - 3 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги поставяме в машинка - с приставка за зеленчукови спагети.

Лешниковите ядки накисваме от вечерта във вода, която сменяме 2-3 пъти, особено през лятото.

Копъра и чесъна почистваме, измиваме и поставяме в блендер. Към тях добавяме солта, лешниковите ядки и растителните масла.

С полученото песто заливаме тиквичките. Смесваме съставките добре, непосредствено преди поднасянето им.

От солта тиквичките ще загубят своята фина и приятно стегната консистенция.

Джинджифила настъргваме на ситно и смесваме с оцета и зехтина.

Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.

Подправяме зеленчуковите спагети.

Гарнираме с резени чери домат.

Аранжираме със стръкче пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: