Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарт с тиквички и доматено песто

Тарт с тиквички и доматено песто

Тарт с тиквички и доматено песто
Снимка: Мика
1 / 2
12/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 225 г
  • сол - 1 равна ч.л.
  • масло - 75 г
  • ледена вода - 75 мл
  • винен оцет - 2 ч.л.
  • За пестото
  • сушени домати - 150 г
  • сол
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • босилек - 10 листа
  • пармезан - 40 г
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • За гарниране
  • тиквички - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете брашното и солта, добавете студеното масло, нарязано на кубчета, и намачкайте с ръце. Добавете на части водата и оцета и размесете, докато получите топка тесто.

За пестото накиснете сушените домати в гореща вода за 10 мин. Прецедете ги и ги пасирайте заедно с останалите продукти.

За гарнитурата измийте тиквичките, обелете я и с помощта на белачка изрежете много тънки лентички.

Настържете сиренето и кашкавала. Разстелете готовото тесто във форма за тарт, постлана с хартия за печене.

Намажете с пестото, поръсете обилно с настърган кашкавал и сирене, сложете лентите тиквичка, завити като роза, и ги посолете. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: