Начин на приготвяне
Хрупкавите пилешки филенца често присъстват в менютата на заведенията.
Любима подхапка, панираните пилешки филенца и пилешките хапки са чудесно мезе за бира, а също и за бяло вино.
А вариантите за приготвяне на пилешки хапки и пилешки филенца са различни. Оваляни в корнфлейкс или пък в царевичен чипс тротила, пилешките филенца са наистина неустоими!
Хрупкави, лесни за приготвяни и изключително вкусни, хрупкавите пилешки филенца с корнфлейкс или царевичен чипс тротила са чудесна идея за бързо мезе към вечерното питие или пък просто идея за бърза вечеря. И бъдете сигурни, децата също ще ги харесат!
Първата стъпка от рецептата за хрупкави пилешки филенца с конфлейкс е подготвката на пилешкото месо. Добре е да използвате пилешки гърди, бяло пилешко месо, което да нарежете на филенца. Овкусявате месото с черен пипер и ½ чаена лъжица сол.
Разбивате яйцата в малка купа. Натрошавате корнфлейкса на ситно. Спокойно можете да замените корнфлейкса с царевичен чипс.
Загрявате олиото в тиган. Всяко от овкусените пилешки филенца потапяте в разбитите яйца, след което овалвате добре в начупения корнфлейкс и пържите в загрятото олио от всички страни, докато придобият апетитен златист цвят. Готовите хрупкави филенца с корнфлейкс поставяте в чиния, в която предварително сте поставили домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Рецептата за хрупкави пилешки филенца с корнфлейкс е изпълнена.
Поднасяме със свежа салата, чеснов и соев сос!
Бон апети !
Коментари