Начин на приготвяне
Взимаме пилешкото филе и го режем на жулиени, поставяме го в купа, наръсваме го с комбинацията от подправки, които придават един леко ориенталски и бих казала уникален привкус.
Относно подправките, бих ви посъветвала да ги комбинирате според вашите вкусови усещания.
Добавяме сока от 1 лимон и 2 с.л олио. Така маринованите жулиени ги оставяме да престоят в хладилника за около 1час.
След като хубаво се мариноват филенцата, ги вадим от хладилника и приготвяме три купи с брашно, яйца и царевичния корнфлейкс, това е и последователността на потапяне.
Преминаваме към пърженето в силно загрято олио за около 3-5 мин., корнфлейксът трябва да получи златисто-кехлибарен загар и филенцата са готови.
Поднесете с една прекрасна ледено студена бира или ароматно бяло вино /мускат/, комбинацията е уникална. Добър апетит!