Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Пилешки филенца с корнфлейкс и чеснов сос

Пилешки филенца с корнфлейкс и чеснов сос

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
1515844
Пилешки филенца с корнфлейкс и чеснов сос
Снимка: Denis Biserov
1 / 4с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
36 мин.
Порции
2
"Пилешките филенца с корнфлейкс и чеснов сос са неустоимо вкусни и всеки у дома ги обожава."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 - 400 г
  • олио - 500 мл
  • За панировката
  • корнфлейкс - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • За маринатата
  • кисело мляко - 60 г
  • кетчуп - 50 г
  • горчица - 20 г
  • сол
  • черен пипер
  • За соса
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1/2 вр.
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 200 - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е супер лесна рецепта, която може да приготвите на детето си, или за мезе на мъжа. Също така, тази марината е страхотна за всякакъв вид панирано пиле.

Започваме със соса, като слагаме киселото мляко, чесъна и майонезата в блендер и разбиваме добре. Ако нямате блендер, нарежете чесъна на ситно и разбийте на ръка, майонезата и чесъна. След това нарязваме копъра на ситно и прибавяме към соса. Разбъркваме добре и сосът е готов. Оставете го в хладилника за 20-30 мин, така ще стане още по-хубав.

След това нарязваме пилешкото филе на жулиени със среден размер и го слагаме в купа.

И сега следва мариноването: добавяме към пилето кетчуп, горчица, кисело мляко, сол и черен пипер и смесваме добре. Тук е моментът, в които трябва да ви кажа, че колкото повече време стои пилето в маринатата, толкова по-хубаво става. Препоръчвам една нощ или 10 часа, но ако нямате това време, го оставете поне за 30 мин.

Сега вече имаме маринованото пиле и соса, следващата стъпка е панирането в един съд, слагаме брашно в друг, разбиваме яйцата и в трети натрошаваме корнфлейкса. И започваме едно по едно да овалваме филенцата, като стъпките са брашно-яйце-корнфлейкс, като когато ги пускаме в корнфлейкса, леко притискаме с ръка за да полепне.

И последната стъпка е пърженето на пилешкото. Изсипете олиото в тиган или по-дълбок съд и го пуснете да загрява. Много е важно олиото да не пуши, но да е загряло. За да не изгорят филенцата отвън, а от вътре да останат сурови.

Не препоръчвам да се пържат във фритюрник, защото ще остане изгорял корнфлейкс вътре и ще прецакате цялото олио. Пържим ги за около 5-6 мин или ако ще ги обръщате от двете страни, за около 2-3 мин. от страна. Когато са готови, ги изкарва в съд с хартия, за да се отцедят добре. И слагаме в чинийка, като препоръчвам сосът за месото да е отделно.

Пилешките филенца с корнфлейкс и чеснов сос са неустоимо вкусни и всеки у дома ги обожава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: