Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото и захарта. Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
Притиска се добре. Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Оставя се да се охлади.
Крема сиренето се разбърква със сметаната, ванилията и захарта. Добавят се яйцата и се разбърква до хомогенизиране. 1/3 от крема се смесва с шоколада и се разбърква.
Към останалия крем се добавя брашното и се разбърква. Върху блата се сипва 1/3 от белият крем, после от шоколадовия, отгоре се разпределя останалият бял крем и се редуват така, докато свършат.
Внимателно се разбърква, за да се получи мраморен ефект. Формата се опакова с алуминиево фолио.
Любимият десерт се пече около 50 минути на водна баня с гореща вода в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор.
Готовият чийзкейк се оставя да се охлади в изключена фурна с отворена врата.
Мраморният чийзкейк по рецепта от Бон Апети е ефектна идея за вкусен сладкиш!
Източник: Hati Vicheva - Кулинарна мрежа