Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Мраморен чийзкейк по рецепта от Бон Апети

Мраморен чийзкейк по рецепта от Бон Апети

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Мраморен чийзкейк по рецепта от Бон Апети
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
17/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Мраморният чийзкейк ще ви разтопи"

Необходими Продукти

  • ЗА ОСНОВАТА
  • бисквити - 200 г какаови
  • краве масло - 60 г (разтопено)
  • захар - 3 с.л.
  • ЗА КРЕМА
  • крема сирене - 700 г
  • течен шоколад - 400 г
  • захар - 150 г
  • сметана - 100 г заквасена
  • яйца - 3
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото и захарта. Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.

Притиска се добре. Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Оставя се да се охлади.

Крема сиренето се разбърква със сметаната, ванилията и захарта. Добавят се яйцата и се разбърква до хомогенизиране. 1/3 от крема се смесва с шоколада и се разбърква.

Към останалия крем се добавя брашното и се разбърква. Върху блата се сипва 1/3 от белият крем, после от шоколадовия, отгоре се разпределя останалият бял крем и се редуват така, докато свършат.

Внимателно се разбърква, за да се получи мраморен ефект. Формата се опакова с алуминиево фолио.

Любимият десерт се пече около 50 минути на водна баня с гореща вода в загрята на 150 градуса фурна с вентилатор.

Готовият чийзкейк се оставя да се охлади в изключена фурна с отворена врата.

Мраморният чийзкейк по рецепта от Бон Апети е ефектна идея за вкусен сладкиш!

Източник: Hati Vicheva - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: