Панирани карначета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Панирани карначета
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Не е нужно да сте виртуози в кухнята, за да приготвите тези панирани карначета - давайте смело и ще блеснете пред всички гости"

Необходими Продукти

  • карначета - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 200 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карначетата се измиват и нарязват на парчета с дължина за едно навито карначе.

Всяко парче се навива на руло стегнато и се закрепя с дървен шиш за печене. Всеки шиш се разделя на две и половината се ползва за едно навито карначе.

Навитите карначета се намазват от двете страни с олио и се слагат в тава - решетка, при липса на тава - решетка се нареждат върху хартия за печене.

Пекат се 30 мин на 220 градуса.

Яйцето се разбива на пяна.

Всяко изпечено карначе се потапя в яйце, после в брашно и пак в яйце, като се пържи в сгорещено олио.

Гарнирайте вашите панирани карначета, както пожелаете.

Ласен аламинут, който може да се изпълни и от неопитни в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: