Карначе на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Карначе на фурна1 / 4
17/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • колбас - 2 - 3 готови карначета
  • лук - 2 - 3 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - млян, на вкус
  • бахар - 2 зрънца
  • люти чушки - 1 сушена
  • чубрица - ронена
  • сол - на вкус
  • кимион - 1/2 ч.л. счукан
  • вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите карначета се пробождат през средата с шишчета. Лукът се нарязва на полумесеци и се сипва в намазнана тава. Поръсва се със сол и черен пипер и леко се намачква. Отгоре се слагат карначетата.

Всички подправки, чесънът, лютата чушка се счукват при нужда и се разбъркват с виното. С тази смес се заливат карначетата и се пъхат да се пека в умерено загряна фурна до изпарения на течността. Обърнете ги от двете страни да се запекат по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: