Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Зелена салата с булгур, нахут и манголд

Зелена салата с булгур, нахут и манголд

Зелена салата с булгур, нахут и манголд
Снимка: Илиана Първанова
2 / 8
19/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вкусна и полезна зелена салата, която хапваме с истинска наслада"

Необходими Продукти

  • За варивото
  • булгур - 1 ч.ч.
  • вода - 2 и ½ ч.ч.
  • хималайска сол - ½ ч.л., равна
  • шарлан - 1 ч.л.
  • зелена салата - 1 розетка къдрава Лоло Бионда
  • рукола - 1 шепа листа
  • бейби спанак - 1 шепа листенца
  • бейби манголд - 1 шепа листенца
  • пресен лук - няколко стръка пера
  • магданоз - 1/3 връзка листа
  • джоджен - 3 пресни стръка
  • нахут - 5 - 6 с.л. от буркан
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л. кафява кристална
  • хималайска сол - 1 к.л. на вкус
  • оцет балсамико - ½ с.л. на вкус
  • ябълков оцет - ½ с.л. на вкус
  • шарлан - 1 с.л. зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за здравословна веган, свежа, витаминозна и засищаща зелена салата.

1. Сваряваме хубаво измития булгур в точната пропорция вода, с добавена хималайска сол и шарлан. Готов е за около 20-25 минути, като от време на време го разбъркваме и варим без капак, за да може да се изпари излишната вода, ако има такава. След това дръпваме от котлона и оставяме да се охлади, докато приготвяме полезната салата.

2. Измиваме старателно всички прясно набрани зеленини от градината и ги нарязваме на ситно : къдрава зелена салата сорт Лоло бионда, рукола, бейби спанак и манголд, перца от няколко стръка пресен лук, магданоз – само листа и пресни стръкчета джоджен.

3. Прибавяме вече охладения булгур заедно с нахута (сварен от консерва или от буркан). Овкусяваме с прясно изцеден лимонов сок, кафява тръстикова кристална захар – за по-наситено сладникав привкус, хималайска сол – на вкус, оцет балсамико (бяла балсамова салатна подправка), малко ябълков оцет и шарлан (студено пресовано нерафинирано слънчогледово масло).

Разбъркваме всичко едновременно и разпределяме в 3 купички.

Поднасяме прясно приготвена свежата зелена салата с булгур и нахут!

Пролетна салата подходяща и за великденските пости.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Превъзходна.
20.03.2020 09:42