gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Баница от хляб с кренвирш и кашкавал

Баница от хляб с кренвирш и кашкавал

Баница от хляб с кренвирш и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
20/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Отваряме хладилника и спретваме чудна баница от хляб с кренвирш и кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с щипка сол.

В киселото мляко се разбърква бакпулверът да шупне, добавя се при яйцата, следва олио, натрошено сирене, брашно от лимец, парченца кренвирш и филии хляб, начупени на хапки.

Разбърква се сместа за баницата от хляб и сипваме в тава 24 см върху хартия за печене.

Печем баницата с кренвриши в загрята фурна 180°C около 20 минути да стегнат яйцата.

Изважда се, поръсваме икономичната баница отгоре с кубчета от 60 г нарязан кашкавал и връщаме във фурната за 5 минути.

Отново се изважда и поръсваме с останалия кашкавал, настърган на ренде.

Връща се във фурната, колкото да се разтопи, и готово.

Изважда се баницата от хляб с кренвирш и кашкавал, нарязваме на квадрати и хапваме с домати или тараторче.

Вкусна и икономична закуска или обяд, има ли стар хляб ще го правя на баница!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: