Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени зеленчуци»Запечени зеленчуци с кашкавал и кренвирш

Запечени зеленчуци с кашкавал и кренвирш

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2362k4893
Запечени зеленчуци с кашкавал и кренвирш
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Запечени зеленчуци с кашкавал и кренвирш - скромно, но много вкусно. Какво повече му трябва на човек!"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • моркови - 500 г
  • жълт лук - 2 гл. кромид
  • чесън - 1 ск.
  • кренвирши - 3 бр. пилешки
  • краве масло - 20 г
  • готварска сметана - 500 мл
  • кашкавал - 40 г настърган
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сложете ги в тенджера да се варят във вода, заедно със солта.

След това измийте морковите, обелете ги и ги нарежете на колелца. Сложете ги в друга тенджера, залейте ги с вода и ги сварете.

През това време нарежете на кубчета кренвиршите и лука. В тиган запържете лука с маслото, с преса за чесън добавете скилидката чесън, а накрая и кренвиршите. Разбъркайте в продължение на 5 мин. и свалете от котлона.

Вземете тава, изсипете в нея картофите и морковите. Разбъркайте ги, добавете кренвиршите с лука и чесъна.

Поръсете с черен пипер, чубрица и още сол, ако е необходимо. Разбъркайте добре. Залейте всичко с готварската сметана и печете зеленчуците на 180 градуса за 45 мин. След това извадете тавата, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 10 мин. Воала - вкусни запечени зеленчуци с кашкавал и кренвирш!

Разгледайте още неустоими идеи за апетитна запеканка с кренвирш и също вкусен огретен с кренвирш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: