Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сложете ги в тенджера да се варят във вода, заедно със солта.
След това измийте морковите, обелете ги и ги нарежете на колелца. Сложете ги в друга тенджера, залейте ги с вода и ги сварете.
През това време нарежете на кубчета кренвиршите и лука. В тиган запържете лука с маслото, с преса за чесън добавете скилидката чесън, а накрая и кренвиршите. Разбъркайте в продължение на 5 мин. и свалете от котлона.
Вземете тава, изсипете в нея картофите и морковите. Разбъркайте ги, добавете кренвиршите с лука и чесъна.
Поръсете с черен пипер, чубрица и още сол, ако е необходимо. Разбъркайте добре. Залейте всичко с готварската сметана и печете зеленчуците на 180 градуса за 45 мин. След това извадете тавата, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 10 мин. Воала - вкусни запечени зеленчуци с кашкавал и кренвирш!
Разгледайте още неустоими идеи за апетитна запеканка с кренвирш и също вкусен огретен с кренвирш.