Начин на приготвяне
Маята се активира с част от прясното мляко и захарта. В подходяща купа слагаме брашното, яйцето, останалото мляко, солта, олиото. Добавяме и маята и замесваме меко тесто.
Към омесеното тесто добавяме кашкавала. Месим добре, за да се разпредели кашкавалът навсякъде. Оставяме готовото тесто под фолио, да втаса за около час.
След като втаса, разделяме тестото на 56 малки топки. Смесваме маслото с подправките в малка купа. Всяко топче овалваме в маслото с подправките.
Редим в тава на два реда, като топчетата от втория ред са между тези от първия ред. Оставаме да втаса от ново. Печем на 190 градуса за 30-40 минути или до златист загар.
Забележка:
Маслото може да се завиши, както и чубрицата да се замени с подправка на вкус.
В моя хляб използвах 125 г масло, а подправките бяха сминдух, риган и чубрица.