Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Пандишпанова торта с маслен крем с какао

Пандишпанова торта с маслен крем с какао

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Пандишпанова торта с маслен крем с какао
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пухкава пандишпанова торта, която сме нетърпеливи да опитаме"

Необходими Продукти

  • За пандишпана
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • За крема
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • краве масло - 300 г
  • какао - 2 с.л.
  • шоколадови пръчици
  • бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блата:

Жълтъците се разбиват заедно със захарта до побеляване. Отделно се разбиват белтъците на гъст сняг и се съединяват постепенно с жълтъците, като се ръси с лъжица от брашното, докато се поеме цялото количество.

Готовата смес за пандишпана се изсипва във форма, дъното на която е покрито с намазана с масло хартия. Печете приготвените блатове за торта се 20 мин. на 150 градуса.

След като се опече, пандишпанът се разрязва напречно на две части.

Кремът:

Яйцата се счупват цели, като към тях се прибавя захарта. Разбиват се до сгъстяване.

Маслото се измесва, за да омекне и за да се отстрани водата. Прибавят се към яйцето и разбиването продължава до сгъстяването на масления крем за торта и получаването на мазна лъскава повърхност.

Прибавя се какаото и се разбърква до получаването на хомогенна смес. При пресичане какаовият крем се затопля леко и се бърка непрекъснато, докато добие желаната гъстота и лъскавина.

След като изстине, кремът се намазва върху единия блат, поставя се вторият блат и отново пандишпановата торта се намазва с крема.

Украсява се с шоколадови пръчици и бадеми.

Пандишпановата торта с маслен крем с какао престоява в хладилник 12 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Изглежда страхотно!
23.03.2020 12:32