Начин на приготвяне
Блата:
Жълтъците се разбиват заедно със захарта до побеляване. Отделно се разбиват белтъците на гъст сняг и се съединяват постепенно с жълтъците, като се ръси с лъжица от брашното, докато се поеме цялото количество.
Готовата смес за пандишпана се изсипва във форма, дъното на която е покрито с намазана с масло хартия. Печете приготвените блатове за торта се 20 мин. на 150 градуса.
След като се опече, пандишпанът се разрязва напречно на две части.
Кремът:
Яйцата се счупват цели, като към тях се прибавя захарта. Разбиват се до сгъстяване.
Маслото се измесва, за да омекне и за да се отстрани водата. Прибавят се към яйцето и разбиването продължава до сгъстяването на масления крем за торта и получаването на мазна лъскава повърхност.
Прибавя се какаото и се разбърква до получаването на хомогенна смес. При пресичане какаовият крем се затопля леко и се бърка непрекъснато, докато добие желаната гъстота и лъскавина.
След като изстине, кремът се намазва върху единия блат, поставя се вторият блат и отново пандишпановата торта се намазва с крема.
Украсява се с шоколадови пръчици и бадеми.
Пандишпановата торта с маслен крем с какао престоява в хладилник 12 часа.
Коментари