Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с мариновани тиквички

Качамак с мариновани тиквички

Качамак с мариновани тиквички
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Различна идея за качамак - с мариновани тиквички. Опитайте, ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 200 - 250 г
  • вода - около 1.2 л
  • мариновани тиквички - 1/3 буркан
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • извара - 3 шепи
  • конопено брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • чубрица - 3 щипки
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода сипваме брашното от коноп, хималайската сол и шарлана.

При постоянно разбъркване с телена бъркалка прибавяме царевичния грис. 

Като се сгъсти, продължаваме да разбъркваме и малко преди края на варенето подправяме с черния пипер и чубрица и добавяме киселите мариновани тиквички - нарязаните на ситно (на лентички или кубченца).

Още топъл, сипваме приготвения качамак в купите, с които ще го поднесем, поръсваме с изварата и украсяваме с останалите тиквички.

Лесен и чудесен качамак - точно за моментите, когато трябва да приготвим нещо на бързо.

Маринованите тиквички в буркани са домашни и заедно с изварата овкусяват качамака много добре!

Конопеното брашно допълва рецептата за качамак с мариновани тиквички със своите полезни и здравословни качества!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: