Начин на приготвяне
Във врящата вода сипваме брашното от коноп, хималайската сол и шарлана.
При постоянно разбъркване с телена бъркалка прибавяме царевичния грис.
Като се сгъсти, продължаваме да разбъркваме и малко преди края на варенето подправяме с черния пипер и чубрица и добавяме киселите мариновани тиквички - нарязаните на ситно (на лентички или кубченца).
Още топъл, сипваме приготвения качамак в купите, с които ще го поднесем, поръсваме с изварата и украсяваме с останалите тиквички.
Лесен и чудесен качамак - точно за моментите, когато трябва да приготвим нещо на бързо.
Маринованите тиквички в буркани са домашни и заедно с изварата овкусяват качамака много добре!
Конопеното брашно допълва рецептата за качамак с мариновани тиквички със своите полезни и здравословни качества!
Чудно Вкусно!