Начин на приготвяне
В една голяма купа/тенджера рендосваме тиквата, морковите и червеното цвекло.
Към тях прибавяме на ситно нарязани: половин розетка зелена къдрава салата сорт Джентелина, половин розетка червена/бордо къдрава салата сорт Лоло роса, 1-2 шепи листенца бейби спанак, половин връзка пресен магданоз – без дръжките и перца от няколко стръка пресен лук.
Овкусяваме нашата витаминозна салата с 1 равна чаена лъжичка фино смляна хималайска сол – на вкус, 1/2 ч.л. кафява тръстикова кристална захар, около 2 ч.л. оцет Балсамико (бяла балсамова салатна подправка), 2-3 с.л. на вкус прясно изцеден лимонов сок и изключително полезните сусамово и ленено масло – по 1 лъжичка.
Хубаво разбъркваме всичко заедно и сервираме прясно приготвена полезна салата в голяма стъклена купа.
Тази витаминозна салата със спанак, цвекло и тиква е пъстър букет от витамини!
Чудно Вкусно!