Начин на приготвяне
Разтваряме желатина според упътването на опаковката.
Слагаме горските плодове с 200 мл вода на котлона да врат 15 мин, след това сваляме от огъня и прибавяме подсладителя и желатина, оставяме да се охлади.
Делим жълтъци от белтъци, белтъците разбиваме на сняг.
Жълтъците и другата с.л. подсладител разбиваме на пяна, прибавяме, киселото мляко и маслото и разбиваме следват - кокосовото брашно, бакпулвер, кората лимон, хускът и отново разбиваме.
Накрая добавяме белтъците и разбъркваме внимателно с шпатула.
Изсипваме сместа за диетичния сладкиш във форма с диаметър 16 см, предварително застлана с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180°C за 30 мин или до суха клечка. Охлаждаме.
След като кето сладкишът е добре охладен, наливаме сладкото от горски плодове и поръсваме с кокосови стърготини.