Начин на приготвяне
Кето кекс с горски плодове в еър фрайър за почитателите на кето десерти.
Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта. Формата е силиконова с вътрешен диаметър 16, 5 см.
Белтъците и жълтъците се разделят. Към жълтъците се прибавя подсладителят и се разбива хубаво с миксер, докато сместа изсветлее. След това маслото се разтапя добавя, като отново се разбива. Накрая се прибавят бадемовото брашно, ванилията, солта и бакпулверът. Разбива се и се оставя настрани.
В този момент включете фрайъра да загрее за 5 минути на 200 градуса.
Белтъците се разбиват хубаво на сняг. След това се прибавят постепенно към другата смес, като се бърка с шпатула.
Формата се маже с масло. На дъното сложете няколко плодчета. Налейте от сместа. По средата отново сложете плодчета и най-отгоре пак. Пече се кето сладкиша на програма bake за 20 минути на 165 градуса.
Може да го изпечете и в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия