Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кето кекс с горски плодове в еър фрайър

Кето кекс с горски плодове в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6421
Кето кекс с горски плодове в еър фрайър
Снимка: Валерия
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Кето кекс с горски плодове в еър фрайър, който може да приготвите и във фурната."

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • подсладител - 70 г /равно на 70 г захар/
  • сол - 1 щ.
  • краве масло - 80 г
  • течна ванилия - 1/2 ч.л.
  • бадемово брашно - 100 г
  • бакпулвер - 7 г
  • горски плодове - малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кето кекс с горски плодове в еър фрайър за почитателите на кето десерти.

Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта. Формата е силиконова с вътрешен диаметър 16, 5 см.

Белтъците и жълтъците се разделят. Към жълтъците се прибавя подсладителят и се разбива хубаво с миксер, докато сместа изсветлее. След това маслото се разтапя добавя, като отново се разбива. Накрая се прибавят бадемовото брашно, ванилията, солта и бакпулверът. Разбива се и се оставя настрани.

В този момент включете фрайъра да загрее за 5 минути на 200 градуса.

Белтъците се разбиват хубаво на сняг. След това се прибавят постепенно към другата смес, като се бърка с шпатула.

Формата се маже с масло. На дъното сложете няколко плодчета. Налейте от сместа. По средата отново сложете плодчета и най-отгоре пак. Пече се кето сладкиша на програма bake за 20 минути на 165 градуса.

Може да го изпечете и в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: