Начин на приготвяне
В тенджера завираме 1 л вода и бульона.
Приготвяме зеленчуците, като цвеклото, чушките, морковите и зелето нарязваме на тънки ивици.
Картофите и лука на кубчета, домата обелваме и настъргваме, а чесъна наситняваме.
Във врящия бульон изсипваме зеленчуците - без зелето и доматите.
Прибавяме и нарязаните пушени ребра. Овкусяваме със солта, добавяме дафиновия лист и зърната черен пипер.
Сваряваме вкусния борш до омекване на зеленчуците. Ребрата са готови, така че те придават допълнителен вкус и аромат.
В края прибавяме доматите и зелето и доваряваме още 10 мин.
Правим запръжка от мазнината и червения пипер и прехвърляме в супата Борш.
Поднасяме борша с пушени ребра със сметана и резени лимони .
Коментари