Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Моят чуден боб с пушени ребра

Моят чуден боб с пушени ребра

Моят чуден боб с пушени ребра
Снимка: Бисерка Йосифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Имаме бобче, имаме и ребърца - достатъчно е, за да се усмихнем"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • вода - около 2 л
  • лук - 2 глави
  • чушки - 3 бр. червени, сухи
  • пушени ребра - 400 г
  • сол
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснах 300 г боб от предната вечер! Леко го претрих (да паднат люспите).

Варих около 30 минути.

Изхвърлих водата, долях около 2 л вода, добавих 2 глави нарязан лук, 3 начупени сухи червени чушки и 400 г нарязани пушени ребра.

Когато ребрата се свариха ги извадих, обезкостих и върнах месото обратно в боб яхнията.

Добавих сол и джоджен и доварих.

Моят чуден боб с пушени ребра е най-вкусен с гарнитура от туршия от люти чушлета!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: