Начин на приготвяне
Пресният лук се измива и нарязва на ситно. Запържва се в олиото за 5 мин.
Спанакът се измива и нарязва на средно. Прибавя се в олиото към запържения лук и пърженето продължава 3 мин.
Сместа от лук и спанак се разделя на три части.
Яйцата се разбъркват, прибавя се сиренето и киселото мляко. Разбърква се много добре. Отделя се 1 ч.ч. от сместа, с която се залива баницата със спанак.
Всяка кора се нарежда с парченца масло, равномерно разпределен спанак с лук и сместа от яйце, сирене и кисело мляко.
Слага се във всяка кора 3 с.л. от олиото, в което е пържен спанакът с лук.
Всяка кора се навива и слага в тава, която е намазана с масло и олио.
Приготвената вита баница се залива със сместа от яйцата, сиренето и киселото мляко и олиото, с което е пържен спанакът и лукът.
Баницата със спанак и пресен лук се пече се 40 мин на 160 градуса.