Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко със спанак и пресен лук на фурна

Агнешко със спанак и пресен лук на фурна

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Агнешко със спанак и пресен лук на фурна
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зелен лук - 2 връзки
  • спанак - 500 г
  • агнешко месо - 1 килограм
  • масло - 85 грама
  • джоджен - 2 с.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете агнешкото на порции, след което го поръсете със сол и намажете с размекнато масло.

В дълбока тава сложете агнешкото и налейте 1.5 ч.ч. вода. Покрийте с алуминиево фолио и печете агнешкото в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 60 минути.

Междувремеменно подгответе другите продукти.

Измийте спанака и зеления лук и ги нарежете на ситно. Овкусете ги с джоджен, сол и черен пипер. След като мине един час от печенето, добавете зелениите към агнешкото.

Ако искате да има сос, може да налеете още малко вода. Покрийте пак с фолио и върнете да се пече около около 90 минути. Накрая може да махнете фолиото, за да се получи апетитна коричка.

Агнешкото със спанак и пресен лук на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: