Начин на приготвяне
Спанакът се измива много добре и се нарязва на едро. Запържва се в олио за 5 мин, като вода не се слага - спанакът пуска течност.
Оризът се измива много добре, докато водата стане бистра. Прибавя се към спанака при продължително бъркане.
Бърка се, докато оризът стане прозрачен.
Прибавя се сухият лук, градинският чай, червен пипер и сол.
Изсипва се в тава, която е с капак, като при липса на капак се слага фолио при печенето.
Залива се с 6 ч.ч. вода и се пече под капак 20 мин на 220 градуса, като периодично спанакът с ориз се разбърква.
След това се премахва капака и се пече 20 мин без капак при периодично разбъркване.
След това апетитният ориз на фурна се залива със киселото мляко с разбъркани в него яйца.
Спанакът с ориз и заливка се пече 10 мин на горен реотан на 200 градуса.