Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Ориз с коприва, спанак и млечна заливка

Ориз с коприва, спанак и млечна заливка

Ориз с коприва, спанак и млечна заливка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ориз с коприва, спанак и вкусна млечна заливка - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • спанак - 200 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 200 г
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата и спанака. Сварете копривата до омекване. Нарежете спанака на ситно.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Сложете лука в тава, полейте го с олиото и го задушете във фурната до омекване. Прибавете копривата и спанака.

Разбъркайте и гответе няколко минути, докато спанакът промени цвета си.

Прибавете измития ориз, разбъркайте и гответе още 3-4 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Добавете топла вода в съотношение 1:3. Може да използвате бульона от копривата.

Запечете ориза с коприва във фурната, докато течността се изпари и оризът омекне.

Разбийте яйцата, киселото мляко, брашното и содата бикарбонат.

Залейте вкусното зеленчуково ястие, разстелете равномерно по повърхността.

Печете до кафеникав загар.

Оризът с коприва, спанак и млечна заливка е много вкусен!

Допълнително може да поднесете с кисело мляко.

Добър апетит с този чуден вегетариански специалитет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: