Начин на приготвяне
Почистете копривата и спанака. Сварете копривата до омекване. Нарежете спанака на ситно.
Почистете лука и го нарежете на ситно.
Сложете лука в тава, полейте го с олиото и го задушете във фурната до омекване. Прибавете копривата и спанака.
Разбъркайте и гответе няколко минути, докато спанакът промени цвета си.
Прибавете измития ориз, разбъркайте и гответе още 3-4 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
Добавете топла вода в съотношение 1:3. Може да използвате бульона от копривата.
Запечете ориза с коприва във фурната, докато течността се изпари и оризът омекне.
Разбийте яйцата, киселото мляко, брашното и содата бикарбонат.
Залейте вкусното зеленчуково ястие, разстелете равномерно по повърхността.
Печете до кафеникав загар.
Оризът с коприва, спанак и млечна заливка е много вкусен!
Допълнително може да поднесете с кисело мляко.
Добър апетит с този чуден вегетариански специалитет!