Печена тиква в мултикукър

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Печена тиква в мултикукър
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиква - около 1.5 кг
  • кафява захар - 100 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е да използвате тиква с големината на гърнето на мултикукъра.

Измийте много хубаво тиквата. Не я белете.

Ако тиквата е по-голяма, както при мен, с остър нож отрежете двата и края с дебелина приблизително 4-5 пръста. Отстранете семето.

Ако тиквата, с която разполагате, е по-малка, просто я разполовете и изчистете семето с лъжица.

Двете половини съвсем леко посолете с мъничко сол и капнете по 1/2 с.л. зехтин (олио). Поръсете с кафявата захар.

Захлупете едната половина с другата и сложете в кукъра. Налейте около 200 мл вода.

Настройте уреда на програма ПЕЧЕНЕ, 180 градуса, за 50 мин и стартирайте.

След финала на програмата продължете на програма ЗАДУШАВАНЕ за около 30 мин.

Извадете гърнето с приготвената печена тиква и оставете на хладно.

След като изстине, извадете двете половини печена тиква в мултикукър в подходящи съдове и полейте с полученият карамелен сос.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: