Начин на приготвяне
Добре е да използвате тиква с големината на гърнето на мултикукъра.
Измийте много хубаво тиквата. Не я белете.
Ако тиквата е по-голяма, както при мен, с остър нож отрежете двата и края с дебелина приблизително 4-5 пръста. Отстранете семето.
Ако тиквата, с която разполагате, е по-малка, просто я разполовете и изчистете семето с лъжица.
Двете половини съвсем леко посолете с мъничко сол и капнете по 1/2 с.л. зехтин (олио). Поръсете с кафявата захар.
Захлупете едната половина с другата и сложете в кукъра. Налейте около 200 мл вода.
Настройте уреда на програма ПЕЧЕНЕ, 180 градуса, за 50 мин и стартирайте.
След финала на програмата продължете на програма ЗАДУШАВАНЕ за около 30 мин.
Извадете гърнето с приготвената печена тиква и оставете на хладно.
След като изстине, извадете двете половини печена тиква в мултикукър в подходящи съдове и полейте с полученият карамелен сос.
Да ви е сладко!