Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото в мултикукър

Ризото в мултикукър

Ризото в мултикукър
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Перфектното ризото само с едно натискане на копчето"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г за ризото
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • печурки - 4 бр. (големи)
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • сушени зеленчуци - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко олио. След 5 минути се добавят нарязаните на дребно моркови, гъби и тиквички.

Запържват се за 15 минути, като се разбъркват. Когато са готови, уредът се изключва.

Добавят се подправките: сол, черен пипер, микс сушени зеленчуци, босилек.

Добавя се 250 г ориз, който объркваме с останала смес, и наливаме 850 мл гореща вода.

Уредът се включва на програма за ризото за 35 мин и се затваря.

След като ризотото е готово, се оставя на програма за поддържане на топлина.

Ризотото в мултикукър е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
А каде е програмата за ризото
30.09.2023 19:30