Начин на приготвяне
За тази вкусна шоколадова торта натрошаваме бисквитките в чопър или на ръка, да станат като брашно.
Изсипваме върху тях разтопеното масло, хубаво разбъркваме и оформяме като блат във форма с диаметър 22 см.
Оставяме блата в хладилника, за да стегне маслото.
Загряваме сметаната дотолкова, че да разтопи шоколада, без да завира, и я сваляме от котлона.
Начупваме шоколада на парчета и го добавяме при сметаната, разбъркваме добре до пълното му разтопяване.
Оставяме шоколадовата смес да се охлади за 10-15 мин, след което я изсипваме върху вече студения бисквитен блат.
Прибираме приготвения шоколадов тарт в хладилник и оставяме поне 5-6 часа, за да стегне добре и шоколадовата смес.
При сервиране на шоколадовия тарт може да гарнираме с малко бита сметана!