Начин на приготвяне
Всяка зима си купувам домашна кайма и си приготвям тези топчета за супа и ги слагам във фризара - лесно решение за една бърза супа топчета.
Взимаме една голяма тава, вътре слагаме каймата, ориза и разбъркваме, после прибавяме и подправките и пак хубаво разбъркваме.
Започваме да оформяме топчета за супа и или яхния, това отнема малко време, ама си струва.
Когато всички топчета са готови, слагате ги с поднос и ги оставяте във фризера да замръзнат.
След около два часа ги изваждате и разделяте залепналите, целта на това е да не се сплескат, когато се замразяват.
Разделяме ги на малки порции и ги слагаме с найлонови пликчета.
Затваряме пликчетата и пак поставяме заготовката за супа топчета във фризер.