gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени Кюфтета»Български традиционни картофени кюфтета

Български традиционни картофени кюфтета

Български традиционни картофени кюфтета
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
1 / 2
29/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции15
"В тефтера с рецепти има запазено място за любимите картофени кюфтета - време е да го запълним"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват на две и се слагат в тенджера с вода да заврат.

След като се сварят до пълна готовност, се отцеждат от водата и се намачкват.

Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката, черния пипер, две яйца и малко брашно около 1 с.л.

Сместа за картофените кюфтета, която се е получила, взимаме по малко и го овалваме внимателно на топка, като след това го оформяме и овалваме в брашно.

Понеже има вероятност ръцете да лепнат, сложете си малко брашно по ръцете, преди да започнете да правите топките от сместа.

Традиционните картофени кюфтета се пържат на не много силен огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: